Journalistik og billeder

For ikke så lang tid siden brugte jeg om min hustru en aften i Oslo med at podcaste “Spørge Jørgen” på Radio 22/7.

Der findes nogle fantastiske ordmennesker. Jørgen Leth er en af dem. Han er god at lytte til. Men han er også et menneske med en stor forståelse for billedet og dets betydning. I de sidste fire afsnit, hørt i et rap, nævner han hver gang billeder som har betydet noget, eller meget, for ham.

Et andet ordmenneske, der kan finde på at starte en artikel med at skrive hvordan han tror en lyd skrives er Preben Dahl. Men han er også et billedmenneske. Derfor sætter jeg pris på at arbejde sammen med ham. Både med de elegante speaks Preben Dahl skriver, som jeg kan lade mine videosekvenser og dramaturgi klæbe sig til. Og så brugen af stills i artikler. Ord og billeder kan, når begge dele anvendes rigtigt, skabe store historier af små begivenheder. Billedet kan understrege det der ikke kan sættes ord på. Hvis man rammer rigtigt kan man formidle følelserne og det usagte.

En af artiklerne handler om møbelpolstrer Ib Matthiesen fra Nørre Aaby på Fyn som ses på billedet ovenfor. I sommerferien publiceres de artikler og videoer som vi har produceret. Om at blive ældre, men ikke ville stoppe med at arbejde. Læs, lyt og se på TV2/Fyn i løbet af sommeren.

Læs, hør og se Ibs historie her: https://www.tv2fyn.dk/artikel/ib-har-arbejdet-i-67-aar-og-fortsaetter-gerne

Galleri nederst i indlægget…

 

Kommentarer

Scroll til toppen
%d bloggers like this: